ד"ר נדיה גולפנשטיין, מרצה וחוקרת בחוג לסיעוד באוניברסיטת חיפה, עוסקת בהסתגלות פסיכולוגית והתנהגותית למצוקות רפואיות מורכבות וארוכות טווח, תוך התמקדות מיוחדת במטפלים למטופלים המאובחנים במצבים קשים או כרוניים. מחקריה מתמקדים בתהליכי ויסות רגשי, גמישות בהתמודדות, ואסטרטגיות חוסן המתפתחות במסגרת תפקידים טיפוליים. ד"ר גולפנשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בניהול מערכות בריאות מאוניברסיטת חיפה, ובעלת דוקטורט ופוסט-דוקטורט מאוניברסיטת פנסילבניה. הרקע הקליני העשיר שלה כאחות ילדים במחלקות אשפוז וטיפול נמרץ מהווה מקור השראה ומאפשר לה לקיים מחקר יישומי ורגיש במצבי טיפול מורכבים. כעמיתת מחקר בכירה במרכז המחקר בסיעוד על שם שריל ספנסר, וכחברה בפורום חוסן במערכות בריאות של אוניברסיטת חיפה היא שואפת לשלב חקר אקדמי עם תובנות קליניות וחדשנות טכנולוגית— מתוך מחויבות עמוקה לשיפור רווחתם של מטפלים ומטופלים כאחד.
שלומית היא אחות ראשית במינהל המוגבלויות, משרד הרווחה והביטחון החברתי, ודוקטורנטית בחוג לסיעוד באוניברסיטת חיפה. במסגרת עבודת הדוקטורט שלה, היא חוקרת חוסן ארגוני ואישי בקרב מטפלים בלתי פורמליים של אנשים עם מוגבלות שכלית והתפתחותית (מש"ה) המתמודדים עם התנהגויות מאתגרות. מחקרה מתמקד בדרכים שבהן חוסן אישי וארגוני משפיעים על האסטרטגיות הקוגניטיביות וההתנהגותיות שבהן משתמשים מטפלים לצורך הפחתה ו/או מניעה של התנהגויות מאתגרות במסגרות מגורים קהילתיות.
אילנה היא ראש צוות הפיקוח על שירותי הסיעוד הגריאטריים במשרד הבריאות, מחוז צפון, ודוקטורנטית בחוג לסיעוד באוניברסיטת חיפה. עבודת הדוקטורט שלה עוסקת בוויסות רגשי בין-אישי במהלך אינטראקציות בין מטפל, מטופל ובני משפחה במסגרות אשפוז גריאטריות ארוכות טווח. על רקע שינויים דמוגרפיים, רפואיים, כלכליים וחברתיים, האוכלוסייה הקשישה הזקוקה לטיפול מוסדי נמצאת במגמת עלייה, ומטפלים בלתי פורמליים מלווים לעיתים קרובות את יקיריהם ופועלים למענם בתוך סביבות מוסדיות. יחד עם המטופל והצוות המקצועי, הם יוצרים מערכת טיפול משולשת ורבת- מורכבויות. במסגרת מחקרה, אילנה בוחנת את המושג של גמישות בוויסות רגשי בין-אישי בקרב מטפלים פורמליים ובלתי פורמליים במסגרת טיפול גריאטרי מוסדי, ואת השפעתה האפשרית של גמישות זו על איכות הטיפול ותוצאי רווחה. מטרת המחקר היא לתרום לגיבוש גישות טיפוליות אשר יאזנו בין ציפיותיהם של בעלי עניין שונים, תוך תמיכה בפרקטיקות רגשיות בנות קיימא בקרב מטפלים מקצועיים.
איזבלה היא אחות מוסמכת וסטודנטית בינלאומית לדוקטורט בחוג לסיעוד, אוניברסיטת חיפה. לאיזבלה ניסיון קליני וניהולי רחב במערכות בריאות בקמרון, אפריקה, עם מומחיות בטיפול בילדים, ניהול HIV/AIDS, ובריאות קהילתית. במסגרת עבודת הדוקטורט שלה, היא חוקרת היבטים טיפוליים באוכלוסיות ילדים עם מום לב מולד (CHD). מחקרה של איזבלה מתמקד בזיהוי גורמים אינטרקטיביים המעוררים לחץ הורי בקרב הורים לתינוקות עם CHD, ובבחינת מודל מיתון-תיווך המקשר בין גורמים אלו לבין תוצאי בריאות בקרב הילד והמשפחה.
דנה היא אחות מוסמכת בעלת ניסיון קליני וניהולי רחב, הכולל תפקידים במחלקות נפרולוגיה וניהול כאב במרכז הרפואי רמב"ם, שם שימשה גם כאחות ראשית. כיום מכהנת דנה כסגנית מנהלת מרכז ההכשרה המתקדמת באֳחָיוּת במחוז הצפון, ולומדת לדוקטורט בפקולטה למדעי הרווחה והבריאות באוניברסיטת חיפה, בהתמחות במדיניות בריאות ומינהל מערכות בריאות. עבודת הדוקטורט של דנה עוסקת במתח המובנה שבין נאמנות לפרוטוקולים מוסדיים לבין הצורך לבחון נהלים מתוך ראייה של טיפול מותאם-אישית. מחקרה בוחן את האסטרטגיות שבהן נוקטים אחיות ואחים כדי לנווט בתוך פרדוקסים אלה, וכן את התנאים האישיים והארגוניים התומכים בהתמודדות יעילה. מטרת המחקר היא לקדם את רווחת אנשי הסיעוד ואת איכות הטיפול, באמצעות פיתוח מסגרות לעבודה קלינית רפלקטיבית ומפתחת חוסן.
רחל היא אחות מוסמכת בעלת הסמכה קלינית מתקדמת בייעוץ הנקה, ועובדת במחלקת ילודים במרכז הרפואי רמב"ם. ניסיונה הקליני הרחב בהנחיה וליווי של אימהות בתקופה המידית שלאחר הלידה, היוו השראה למוקד מחקרה העוסק בקידום מודל הטיפול של "אפס הפרדה" — קרבה פיזית ורגשית מתמשכת בין אם לתינוקה .רחל חוקרת את הגורמים המנבאים אימוץ של מודל אפס הפרדה בקרב נשים לאחר לידה, מתוך מטרה להניח תשתית ידע מבוסס ראיות שיסייע בקידום גישה זו בסביבות אשפוזיות.
ג'אדה היא אחות מוסמכת העובדת ביחידה לטיפול נמרץ בילודים במרכז הרפואי הלל יפה, ובעלת הכשרה קלינית ואקדמית מגוונת בתחומי הטיפול הסביב-לידתי. לגאדה תואר ראשון בניהול מערכות בריאות, וקורסים על בסיסיים בטיפול נמרץ ילודים ופגים, בייעוץ הנקה ובהדרכה קלינית. תחומי העניין של גאדה כוללים את רווחת היולדת ובריאותה לאחר לידה, טיפול נמרץ ביילודים, הנקה, ורווחת הצוות הקליני. במחקרה, גאדה בוחנת את האופן שבו גורמים אובייקטיביים וסובייקטיביים בתהליך הלידה משתלבים ומשפיעים על בריאותן של נשים לאחר לידה, לרבות רווחת האם והתינוק. בין גורמים אלה נכללים היבטים רפואיים ופסיכולוגיים, תפיסות של נשים ושל מיילדות, וחוויות רגשיות ומקצועיות של הצוות המטפל. מטרת המחקר היא לשפר את הטיפול ההוליסטי ביולדת, ולחזק את החוסן והתפקוד של צוותי הטיפול במסגרת היחידה לטיפול נמרץ בילודים.
שירה משלימה בימים אלה את לימודיה לתואר ראשון בסיעוד באוניברסיטת חיפה, והתקבלה למסלול מואץ לתואר שני בסיעוד. תחומי העניין שלה כוללים שילוב בין-תחומי של טיפול קליני, מחקר וחדשנות טכנולוגית בסביבות בריאות. מחקרה מתמקד במיפוי אסטרטגיות ההתמודדות של הורים לילדים עם הפרעות אכילה לאורך מסלול המחלה, בניסיון לזהות את מידת ההתאמה הסיטואציונית במסגרת פרדיגמת הגמישות.
בר היא אחות מוסמכת בעלת רקע אקדמי רב-תחומי וניסיון קליני בטיפול נפרולוגי ובדיאליזה. היא בעלת תואר ראשון במדעי ההתנהגות, והשלימה תוכנית הסבת אקדמאים לסיעוד במרכז הרפואי הלל יפה, לצד הסמכות מתקדמות בנפרולוגיה ובהדרכה קלינית. מחקרה של בר עוסק בתהליכי ויסות רגשי בקרב מטופלי דיאליזה, ובוחן כיצד מנגנוני הוויסות הרגשי משפיעים על תפיסת תסמינים, פרשנות המחלה, והרווחה הנפשית במסגרת הטיפול הכרוני.
עאמר הוא אח מוסמך שסיים לאחרונה את לימודיו לתואר ראשון, וכעת לומד לתואר שני בסיעוד. תחומי המחקר שלו כוללים ויסות רגשי בסיעוד, שחיקה ולחץ תעסוקתי, ואמפתיה בטיפול כרוני. מחקרו עוסק באסטרטגיות ויסות רגשי בקרב אחיות ואחים במחלקות דיאליזה, ובוחן כיצד תהליכים רגשיים משפיעים על שחיקה, לחץ, אמפתיה ואיכות הטיפול הניתן למטופלים. מטרת המחקר היא לתרום לביסוס מסגרות תומכות בחוסן רגשי ובקיימות מקצועית בסביבות טיפול ממושכות ואינטנסיביות.
ד"ר ארצי-מדבדיק היא אחות מומחית בבריאות הציבור, בעלת התמחות בטיפול באם וביילוד, ובהנקה. במסגרת הפוסט-דוקטורט שלה, היא חוקרת אסטרטגיות חוסן וגמישות התמודדות בקרב הורים לילדים עם הפרעות אכילה. מחקרה משלב שיטות (איכותני וכמותי) במטרה לזהות אסטרטגיות התמודדות קוגניטיביות והתנהגותיות של הורים, ולנתח פרופילים של דרכי התמודדות הוריות לאורך זמן, על מנת לאפיין באופן מעמיק את מידת ההתאמה של גמישות ההתמודדות באוכלוסייה זו.